A túrahátizsák a kényelmes kirándulás kulcsa

A szabadidős tevékenységek egyik legjobb típusa a kirándulás. Nem is csoda, ha keresgéltünk a lehetőségek között, hogy milyen hátizsák a legjobb erre a célra. Ugyanis nem mindegy, hogy mit cipelünk a hátunkon órákon át.


Egy jól kiválasztott darabbal a felesleges kényelmetlenség és a fájdalom is elkerülhető. Ráadásul azt is biztosítania kell egy táskának, hogy minden beleférjen anélkül, hogy kupi lenne benne.


Egy túrahátizsák rengeteg funkcióval rendelkezhet, és mindegyiknek megvan a maga szerepe. Így nem megfelelő egyetlen darab mindenre. Teljesen másra van szükség akkor, ha egy biciklitúra vagy egy többnapos mászás vár ránk.


Mikor jöhet jól egy túrahátizsák?


Ez egy jó kérdés, azonban első körben azt kell megvizsgálni, hogy milyen esetben melyik változat lehet kellő útitárs. A Store11 táskák nagy választékával vár, így akkor is találsz megfelelőt, ha városnézés a cél vagy egy nagy kirándulás.


A városi sétához elegendő lehet egy kisebb táska is, ami sok zárható zsebbel rendelkezik. Ezek jellemzően hétköznapi viseletnek tűnnek és nincs nagy súlyuk. Akár az apró kacatok vagy éppen a laptop is elfér benne.


A trekking vagy a többnapos kirándulások már egy kicsit komolyabb túrahátizsákot igényelnek. Egy egész napos természetjárás esetén fontos szempont, hogy többrészes legyen. Ételnek, italnak és plusz ruhaneműnek is kell hely. A derékpánt és a mellszíj pedig segít eloszlatni a terhelést.


A többnapos kirándulásokra érdemes olyan kivitelt venni, ami megerősített teherhordó szerkezettel rendelkezik. A hatalmas mérete ellenére viszont könnyű, illetve a rengeteg rekesznek és tárolóhelynek hála belefér minden.


Mikor van szükség speciálisabb kivitelre?


Léteznek olyan megoldások is, amiket kifejezetten a biciklizéshez vagy a futáshoz terveztek. Ezek a sportok ugyanis ultrakönnyű változatot igényelnek, hogy a teljesítményre ne legyenek hatással.


Futók esetében különösen fontos szempont a komoly rögzíthetőség. Futás közben nagyon kényelmetlen, ha lötyög a hátunkon a hátizsák, mert ki is dörzsölhet.


Ami talán a legszembetűnőbb különbség ezekben a modellekben, hogy nem rendelkeznek nagy rakodótérrel, inkább a beépített víztartály foglalja el ennek a helyét. Vagy éppen sok kis zárható rekesszel van felszerelve a pántja, hogy minden kéznél lehessen menet közben.


Miért fontos a pántok beállítása?


A pántok megfelelő beállítása több szempontból is fontos lehet: a kényelmes viselhetőségért és a megfelelően eloszló terhelésért felel.


A beállítása nem olyan bonyolult, ha ismered a megfelelő szempontokat. Elsősorban az a fontos, hogy megfelelően legyen rögzítve a hátadon. Ezt pedig úgy lehet elérni, ha a pántokat jól állítod be.


Csípőpánttal rendelkező darabok esetén ez a beállítás első lépése. Ez már meghatározza azt is, hogy a vállpántokat meddig kell meghúzni a kellő tartásért. A csípőpánt pedig akkor van jó helyen, ha a medencecsont felső részén van.


A választás így már nem is olyan nehéz. Látogass el a Store11 oldalára, és keresd meg a megfelelő darabot.


Irány a webshop!