A pompás hortenzia mű változata bármikor díszítheti az otthonodat

A nyár egyik legszebb virága a hortenzia, melynek kinyílt fejét több, apró virágszirom összessége teszi dússá. A fehér, rózsaszín és piros színekben pompázó gömbök kiválóan mutatnak bármilyen dekorációban.


Rengetegen kedvelik a hortenziát, azonban, mint minden élő növény esetében, ezt a virágot sem lehet állandóan beszerezni. Ezért érdemes nem valódi, de annál élethűbb, mű változatát beépíteni a díszítésbe.


A művirágokat forgalmazó Prauda-Dekor Kft. hortenzia virágfej kínálata csodálatos. A hortenzia az egyik legszebb termék, mely ugyan gumiból készült, azonban tökéletes másolata az eredeti növénynek.


A növény eredetéről


A hortenzia pompás virága Észak-Ázsiából és Amerikából származik, és az 1700-as évek végén érkezett az európai kontinensre. Először Angliában kezdett elterjedni, majd további száz évnek kellett eltelnie, hogy a többi európai országban is kedvelt kerti növény váljon belőle.


Latin nevét nem hazudtolja meg, mely utal a nagy vízigényére. A Hydrangea számtalan színváltozata közül választhatunk. Érdekessége, hogy a kék színű virágok nem tartoznak az alapszínek közé, hanem a rózsaszín hortenziából alakul ki, amikor savanyú földbe ültetik a növényt.


A művirágok előnyei


A műnövények egyik előnye, hogy nem szükséges megvárni a virágzási időszakot, mely a hortenzia esetében június közepétől szeptemberig tarthat. A valósághű utánzattal bármely évszakban egyszerűen tudunk dekorálni, kültéren és beltéren egyaránt.


A hortenzia bokros növény, mely nehezen nevelhető cserépben. Így a gumiból készült hortenziafej használata további előnyként mutatkozik meg. Csokorban, ajtókopogtatón vagy koszorún egyaránt elhelyezhetjük úgy, hogy nem kell az élő növényt megcsonkítani. Az eredeti virág vízigényes és kényes, sok gondozást igényel, míg a művirágot csak időnként lemossuk, áttörölgetjük, így évekig megtartja ragyogását és színét.


Bár a legtöbb virágzó növényről elmondhatjuk, hogy az allergiásoknak vigyázniuk kell a közelükben, a hortenzia kevés pollent enged a levegőbe. Ettől függetlenül javasoljuk a műhortenzia használatát azoknak, akik egy kicsit is érzékenyebbek.


Dekoráció hortenziával


A csodás, apró szirmokból álló virágfej használatával többféle dekoráció is elkészíthető. A félkörívben elhelyezkedő virágok romantikus hangulatot sugároznak, így elsősorban az esküvői díszítésnél használják fel. Önmagában, némi zöld növénnyel kiegészítve asztaldíszként alkalmazható vagy csokorban, más virágokkal együtt is csodás látványt kínál. Az otthoni lakberendezés részeként is előszeretettel alkalmazzák, mert esztétikus környezetet teremt.


Mint minden virágnak, a hortenziának is van bizonyos jelentése. A hála, a kegyelem és a szépség szinonimájaként is használhatjuk, színeivel pedig a szeretetet, harmónia és béke szimbolizálható. Kínában például gyakran adják a őszinte barátság jelképeként ajándékba.


Irány a webshop!