​A pergolaárnyékolók nyomában

A pergolaárnyékolók nyomában


Jelenleg nem nagyon van innovatívabb megoldás az árnyékolástechnika világában, mint a pergolaárnyékolók. Egyre többen döntenek úgy, hogy ezzel a típussal oldják meg az erős napsugárzás elleni védelmet, ami nem csoda.


A fő ok, hogy szinte olyan hatás érhető el velük, mintha egy épített tetőről lenne szó, azonban sokkal kisebb felfordulásra és pénzre van szükség a felszereléséhez. Lássuk, hogy mit tudnak, és hol érdemes alkalmazni őket!


Miért fontos árnyékolni?


A Kulteributorok.hu pergolaárnyékolóinak működése szinte megegyezik egy klasszikus tetőével, hiszen amellett, hogy óvja a kerti bútort az időjárástól, árnyékosan tartja a teraszt. Ennek akkor van jelentősége, ha napsütésben szeretnénk pihenni az udvaron, és nem akarunk leégni a magas UV-sugárzás miatt. Ha tehát szeretnénk kimenni a friss levegőre egy kicsit kikapcsolódni, olvasni, kávézni, akkor praktikus megoldást jelenthet ez a költséghatékony árnyékoló.


A terasz hűvösen tartásának akkor is jelentősége van, ha kerti berendezéseket, garnitúrát, esetleg étkezőasztalt vagy párnát óvnánk az időjárási viszontagságoktól. Ezzel az eszközzel azonban sokkal hatékonyabban és gyorsabban húzhat védelmet a terasz fölé. Ezáltal egy új bútort sem kell félteni a kültéri nappaliban, így sokkal magasabb szintre emelhetjük az otthonunk megjelenését.


Mire használható egy pergolaárnyékoló?


Amikor teraszról van szó és annak fedéséről, akkor nem kell azonnal féltetőre gondolni, hiszen van ennél sokkal költséghatékonyabb megoldás. Míg a legtöbben lemezzel vagy cseréppel vonják be, amely tartós és hatásos módszer, addig a pergolaárnyékoló modernebb és egyszerűbb alternatíva, ami ugyanúgy ellátja a szerepét.


A legfőgg előnyük, hogy mozgathatóak, így ha úgy döntünk, hogy máshol szerelnénk fel, könnyedén megtehetjük azt. Az árnyékoló helyzete tehát szabadon változtatható, ami igen nagy előny tud lenni egy sötétebb téli hónapban, amikor szeretnénk plusz fényt juttatni a lakásba. Nem lesz útban, nem vonja el a napfényt az otthonunkból, ezáltal jóval közelebb érezhetjük magunkat a természethez még a komor januári időszakban is.


Milyen árnyékolókat vásárolhatunk?


Az egyik legpraktikusabb változat a Lola kerti pergola, ami alkalmas arra, hogy megvédje a kerti bútorokat, az asztalt, a székeket a magas UV-sugárzástól és az esőtől egyaránt. A fémből készült szerkezet igen erős és szilárd, ellenáll a szélnek és a nedvességnek.


Ez a kivitel 300x300x260-as méretben készült, míg magának a tartólábnak a mérete alig 4,8 cm. Igazán megéri az árát, hiszen 8 bordacsőtartóval van felszerelve, ami erőssé teszi az egész tető szerkezetét. Fontos azonban figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet, hiszen nem minden teraszon van elegendő terület egy ekkora pergolát bezsúfolni.


A családi házaknál általában kényelmesen elférhet, viszont egy kisebb lakás erkélyén már nem biztos, hogy ez lesz a legjobb megoldás. Kisebb változatból azonban nyugodtan válogathatunk, hiszen bőven van a palettán megfelelő méret.


Irány a webshop!