A papírtáska második élete

Egyre többen ismerik fel azt, hogy a környezetszennyező műanyagok helyett ökomegoldások alkalmazására van szükség, amikor a csomagolóanyagokról van szó. A műanyag szatyrok mellett teret hódított a papírtáska, amely nagyságrendekkel jobb megoldást kínál a megvásárolt termékek hazavitelére.


A használt papírtáskát nem kell azonnal a kukába vagy a szelektív gyűjtőbe tenni, hiszen számtalan újrafelhasználási lehetőséget tartogat. Cikkünkben ezekből szemezgetünk.


A papírzacskók történelme


A műanyagok térhódítása előtt evidens volt az, hogy a boltosok papírba csomagolták a megvásárolt termékeket. Az indepack.hu talpas papírzacskói és papírtáskái a mai napig ezt a feelinget kínálják a vásárlók részére, és nem véletlenül.


A különböző műanyagok kifejlesztése következtében a csomagolóipar lassanként szinte teljesen átállt a műanyag csomagolóanyagra. A műanyagok népszerűségének az vetett véget, hogy a környezetvédők egyre aggasztóbb képsorokkal sokkolták az embereket. A természetben egyre gyakrabban megjelenő műanyag szemét látványa arra ösztökélte a gyártókat és forgalmazókat, hogy környezetbarát csomagolásra kezdjenek átállni és a papír tökéletes alternatívát biztosított.


Így történhetett az, hogy az emberiség visszanyúlt a régihez és újra előtérbe került a papírcsomagolás, ami egy környezetkímélő, fenntartható csomagolóanyag.


A papírtáska előnyei


Fenntartható forrásból származik, és használat után elbomlik, így kevésbé terheli a környezetet, mint a műanyag. A lebomló műanyag, bár jó megoldásnak tűnik, azonban lebomlás után mikroműanyagokra esik szét, amik a környezetben ugyan úgy benne maradnak.


Ezenkívül a papírtáska megerősített talpa és a többrétegű füle erős tartást biztosít, így biztos lehetsz abban, hogy ha ebben viszed haza a megvásárolt élelmiszert, akkor nem kell azon aggódnod, hogy kiszakad az alja vagy leszakad a füle és az étel a földön fog landolni.


Hogyan tudod újrahasznosítani a papírtáskát?


Számtalan ötletet adunk arra, hogy mit tehetsz a kiürült papírtáskával, szemezgess tippjeinkből!


1. Fedd be vele kedvenc könyvedet, amit éppen olvasol, így nem fog összekoszolódni, ha magaddal viszed a vonatra, vagy leteszed valahová.

2. Add oda gyermekednek, hogy rajzoljon, vagy fessen rá valami szuper képet!

3. Használd ajándékcsomagolásra! A barna zacskó nagyon környezetbarátnak fog tűnni, díszítsd száraz virágokkal és spárgával, így nagyon egyszerű, natúr, de mutatós csomagolást tudsz készíteni.

4. Tedd bele a vendégeknek szánt édes és sós aprósüteményeket! Az újhullámos kávézókban is ilyen barna zacskóban kaphatod meg a termékeket, miért ne utánoznád le őket ezzel a megoldással?

5. Tárold benne a téli ruhákat nyáron, és fordítva!

6. Gyűjtsd benne a papírhulladékot, és ha megtelt, dobd egyben a szelektív gyűjtőbe!


A papírtáska használata megkíméli környezetünket a további szennyeződéstől, valamint használat után kiváló felhasználási lehetőségei vannak. Ha táska után nyúlsz a boltban, akkor válaszd ezt a változatot, műanyag helyett!


Irány a webshop!