A legnagyobb fesztiválok még csak most jönnek! - szeptemberi programajánló

Bár a nyárnak vége, a fesztiválszezon folytatódik Pécsett! Emellett koncertekkel, ismeretterjesztő előadásokkal és irodalmi programokkal is találkozhatunk a Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínein.

Fesztiválok:

A Pécsi Napok szeptember 22–27. között könnyűzenei koncertekkel, gasztro-utcával és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket. Fellép többek között a Bikini és Geszti Péter. Az idei rendezvényt egy tematikus nap, a Tangó Ünnep teszi különlegessé szeptember 23-án. (Részletes sajtóanyag később.)

A Zsolnay Fényfesztivál szeptember 30. és október 3. között ragyogja be a pécsi belvárost. A Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi fényfestő verseny legjobb 3D-s, mozgó fényvetítései keltik életre, a belvárost pedig a Fény Útja 22 állomásán felragyogó fényalkotások varázsolják el. (Részletes sajtóanyag később.)

Kiemelt programok:

A Kodály Központba szeptember 6-án olyan bravúros színészek érkeznek, mint Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs vagy Trokán Nóra! A Cseh Tamás – Váróterem című különleges műsor egy szcenírozott előadás, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az est megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait hozzák vissza a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral. Fellép: Fekete Linda, Törőcsik Franciska, Keresztes Tamás, Miczura Mónika, Ódor Kristóf, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra és a Bonus Track Band.

A Művészetek és Irodalom Házában szeptember 2-án Dr. Pelle János "Vérvád, hisztéria, népítélet – „Zsidókérdés" Magyarországon" című könyvének bemutatója, majd filmvetítés és beszélgetés várja az érdeklődőket. Önismeretünk és emberi kapcsolataink minőségének fejlődésében nyújt segítséget a Cselekvő párkapcsolatok – A zene öröme című program Scholtz Péterrel és Kéméndi Tamással szeptember 8-án. Ugyanitt 10-én a 25 éves fennállását ünnepli a Pécsi Playback Színház, 15-én pedig Fuchs Gábor zongoraestje hallható. Az emberi gondolkodás manipulációjáról tart előadást dr. Nagy Péter az Egy kis esti fizika sorozat szeptember 15-ei programján.

A Zsolnay Kulturális Negyedben szeptember 9-én a Juhos táncházban perdülhetnek táncra a moldvai népzene kedvelői a Pirogránit udvaron. Az E78 Koncertteremben szeptember 16-án a Kollmann Gábor Quintet lesz a Metronóm Jazz Klub vendége. Az együttes a mainstream jazz gyökereiből építkezik, és saját hangszerelésben szólaltatja meg a zenekar tagjainak kompozícióit, illetve a jazz történetének örökérvényű standardjeit.

Szeptember 18-án a Zsolnay Negyed éjszakáján egészen új perspektívából ismerhetjük meg a Zsolnay Negyed lenyűgöző kincseit. (Részletes sajtóanyag később.)

Elindul a dumaszínházi szezon is: szeptember 20-án Kovács András Péter: Apróbetűs részek című előadása várja a látogatókat az E78-as Koncertteremben.

Szeptembertől folytatódnak az ingyenes közösségépítő programok a Zsolnay Kulturális Negyedben, mint a Gyöngyfűző klub, a Szenior tánc, az Ügyes mami, a Hallgassuk együtt, az Origami, vagy a Kerámia foglalkozás.

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a pécsi világörökségi helyszínek különleges programokat kínálnak szeptember 17-18-19-én, melyek közül kiemelkedik az élőszereplős kalandjáték a Cella Septichora Látogatóközpontban az Improvokál Társulattal. Ennek keretében a résztvevők visszautazhatnak az időben és egy küldetést teljesítve segíthetnek megtalálni az eltűnt római kori leleteket. (Részletes sajtóanyag később.)

Igazi latin ünnepi hangulat költözik a Pécsi Galériába szeptember 16-tól. A Fiesta Grafika című kiállításon Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének alkotása! (Részletes sajtóanyag később.)

A belvárosi Hild udvarban szeptember 24-én a Vizin Zenekar tart táncházat.

Irány a webshop!