A leggonoszabb gonoszok, akik minden kertet tönkretesznek

Mindennek és mindenkinek van olyan ellensége, aki megkeseríti az életét. Ez az állítás sajnos a kertre is érvényes. Hiába telepíted a gyepet és a növényeket is profi csapattal, a megfelelő intézkedések nélkül két-három év múlva búcsút inthetsz a varázsnak! Kertednek van egy természetes ellensége, aki rokonaival lassan, de biztosan teszi majd tönkre a földet, már ha engeded! Ha nem szeretnéd, hogy ez bekövetkezzen, olvass tovább!


Kezdetben csodaszép minden gyep, pázsit és az őket díszítő növények!


Amikor valaki azt szeretné, hogy otthona körül minden úgy nézzen ki, mint a mesékben, általában profi segítségért fordul. Ez a csapat aztán mindenből a legtökéletesebb minőséget teremti meg a ház köré. Olyan gyepet, amiben boldogan élhetnek a fák, virágok, bokrok, azaz olyan környezetet, amelyről mindig is álmodoztál. Természetesen nyújtanak némi segítséget, hogy mire lesz szükséged ahhoz, hogy a körülmények tökéletesek maradhassanak. Sajnos attól, hogy mindenre odafigyelsz, nem biztos, hogy minden így is marad. Vannak ugyanis olyan tényezők, amelyeket nem feltétlenül tudunk befolyásolni.


Mit tudsz Te megtenni, hogy álomszerű maradjon környezeted?


Az otthonod körüli terület élővilága akkor marad makulátlan és gyönyörű, ha megfelelően kezeled. Ehhez szükséged van arra, hogy a földben megfelelő mennyiségű humusz, víz és tápanyag legyen. Ezeket mind tudod pótolni különböző talajjavítók segítségével. Persze a sok támogatástól a fű is nőni fog, nem csupán a virágok. A gyep számára a fű éppen olyan, mint nekünk, embereknek a hajunk. Ahogyan azonban mi sem Rapunzel fonatával rohangálunk, úgy a pázsiton is időről időre le kell vágni a megannyi zöld szálból. Így lesz esztétikus és kezelhető, egészséges, na és ránézni is jobban esik majd. Sokan robotfűnyíróval oldják meg eme rendszeresen bekövetkező feladatot, ám ez egyáltalán nem a legjobb megoldás.


Mindent megteszel, mégis hanyatlásnak indul a csoda


A boldog és egészséges gyep és a rajta meseszerűen virágzó növények titka a talaj minőségében rejlik. Attól azonban, hogy Te támogatod azt, még vannak apró gonosztevők, amik tönkretehetik a munkádat. Ezek az apró kártevők a cserebogarak, akikből 5 faj is honos országunkban. Ezek közül bármelyik, bármikor tanyát verhet nálatok! A gyorsan ható kártevőirtók azonban nem minden esetben képesek minden lárvát hatékonyan eltávolítani.


Honnan tudhatod, hogy baj van?


Ha a földben 6-10 mm átmérőjű lyukakat találsz, gyaníthatod, hogy baj van. Ilyenkor már csak a profi segítség képes kihúzni a csávából. Éppen ezért mielőtt még baj történne, mindenképp fordíts nagy figyelmet a megelőzésre! Gondoskodj róla, hogy a kis gonosztevőknek esélye se legyen beköltözni és tanyát verni! Ne aggódj, minden probléma orvosolható, a cserebogár-invázió is. Gondos, azonnali fellépéssel, majd rendszeres prevencióval a kerted makulátlan és gyönyörű lehet! Ezt vegyszermentesen megteheted tavasztól kezdve egészen ősz elejéig, ha probléma elkerülése a célod.

Irány a webshop!