A költöztetés első lépése: a bútorcsomagolás

A költöztetés igazából már általában akkor elkezdődik, amikor a teherautó még meg sem érkezett a helyszínre. Egy nagyon fontos része ez a költözésnek, melyet nem hanyagolhat el senki. Mégis van olyan megoldás, ami annak is megfelelő, aki nem akar csomagolni.

Nézzük meg, hogy miért is fontos a csomagolás, mivel érdemes csomagolni és hogyan, valamint hogy kerülhetjük el, hogy csomagolni kelljen.


Ezért fontos a bútorok megfelelő csomagolása

Ha a boltban megvesz egy új bútort, akkor az általában lapra van szerelve és be van csomagolva. Ez nem véletlen, így kevesebb helyet foglal és kevésbé sérülékeny. Ugyanezt kell elérni akkor, ha a költöztetés és a csomagolás kapcsolatáról beszélünk. Ez fogja biztosítani számunkra azt, hogy az A-ból elvitt bútoraink épségben megérkezzenek B-be. Enélkül koszolódhatnak a bútorok, összekoccanva meg is sérülhetnek, ami nem lenne túl szerencsés!

Becsomagolni, szétszerelni?

Vannak olyan esetek, amikor szét kell szerelni a bútorokat és csak utána lehet becsomagolni. Ilyen például, ha túl nagy a bútor és nem fér be pl. a liftbe. Vagy túl sérülékeny lenne szállítás közben, ha összerakva maradna.

Egyébként marad a csomagolás, melynek megvannak a szabályai, amit a költöztető cég szakemberei is jól ismernek. Ilyen szabály pl. az is, hogy a fiókokat vagy ki kell venni, nehogy kiessenek, vagy zsugorfóliázni kell. Ezt egyébként a koszolódó felületek letakarására is szokták használni.

Érdemes sok esetben az élvédőket is használni, de főleg az antik bútorok esetén elengedhetetlen kellék lesz. De ugyanígy fontos kiegészítő a buborékfólia is, mely szintén a mechanikus sérülésektől védi meg a bútorait.

A költöztető teherautó fontos felszerelése a vastag pokróc is, mely a leghatékonyabb megoldás az összekoccanó bútorok ellen. Természetesen a bútorokat egyesével ki is kötik, és ugyebár megfelelően be is vannak bugyolálva, így tripla védelemmel számolhatnak. De erre szükség is van.

Garancia

Költöztetés során egyes cégek vállalnak garanciát is a szállítás közben történt sérülésekre. Persze ezzel így kellene lennie minden egyes szállító cégnek, de ebbe most ne menjünk bele. Ha a költöztető cég szakemberei által javasolt óvintézkedéseket megtette (megfelelően becsomagolta a bútorokat), nem lehet gond. Ha mégis, akkor pedig életbe lép a garancia.

Egy profi szakember segít akár a helyszínen is!

Ha nincs csomagolóanyaga, vagy nem megfelelően lett valami becsomagolva, a profi szakemberek a helyszínen a költöztetés napján is segítenek Önnek. A Servitius és Partnerei költöztetés teherautói például nem csak pokrócokkal, de csomagolóanyagokkal is bőségesen fel vannak szerelve.

Költöztetés kényelemmel: a szakember becsomagol

Ha biztosra szeretne menni, akkor vegye igénybe azt a kényelmi szolgáltatást, amikor a szakemberek becsomagolnak Ön helyett.

Irány a webshop!