A kiscsillagászokat, a művészpalántákat és a törirajongókat is várják a nyári táborok!

Ötféle tematikus gyerektábort indít nyáron a Zsolnay Örökségkezelő NKft:
a természettudományos kalandra, a Kortárs Junior művészeti táborokra és a történelmi rejtélyek kedvelőinek szóló Jövőkódra egyaránt igaz, hogy az ismeretterjesztés mellett rengeteg élményt, játékot és kalandot kínálnak.

A napközis, tehát nem ottalvós táborokban a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására, hogy az ifjú résztvevők nyugodtan fókuszálhassanak a kalandokra.

KORTÁRS JUNIOR - Ió Ció Absztrakció

Kép

Időpont: június 21-25.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály 7-10 év

A gyerekek birtokba veszik az m21 Galériát, a Kemence Galériát, ellátogatnak a Széchenyi téri Pécsi Galériába és felkeresik aktív pécsi absztrakt festők műtermeit is. A tábor során körüljárják az absztrakció fogalmát, és megtanulnak eligazodni a felnőttek számára is izgalmas kérdésben: Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne rohanjunk ki a galériából, ha egy absztrakt művészeti alkotással találkozunk, vagy nem értjük mi van a képen?

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/o-cio-absztrakcio

JÖVŐKÓD felfedező tábor

Kép

Időpont:

1. turnus: június 28. - július 2.

2. turnus: július 12 - 16.

Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont

Korosztály: 9-12 év

Múltidéző - jövőkutató kalandozások Pécs belvárosában! A résztvevőket a valóság és a fikció szülte történetek világába varázsolják, ahol mesék, játékok, kalandok várják őket. Egy történelmi expedíció keretében megismerhetik Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és aki megfejti az évezredes kódot, az választ kaphat a lehetséges jövőre is.

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsorokseg.hu/programok/jovokod-felfedezo-tabor-2021-1

Természettudományos kaland

Kép

Időpont: július 5-9.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály 7-10 év

A természettudományok kedvelői játszva belekóstolhatnak a fizika, a biológia, a kémia és a földrajz egyes területeibe, kiemelt figyelmet fordítva a csillagászatra. Mi várja a résztevőket? Többek között látványos planetáriumi bemutatók, humorral kevert fizikai kísérletek, csillagászati foglalkozások és a Labor – Interaktív Varázstér izgalmas játékai!

Részletek és jelentkezés: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/termeszettudomanyos-kaland-nyari-tabor-a-zsolnay-negyedben

KORTÁRS JUNIOR - Plakát, vagy amit akartok!

Időpont: július 5-9.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály: 11–14 év

Miért fontosa plakát? Lehet-e az egy műalkotás? Mit kommunikálunk vele? A tábor során a színházi plakátok kerülnek fókuszba. Ennek kapcsán egy kétnapos drámafoglakozáson is részt vesznek a gyerekek, és drámatanár segítségével létrehoznak egy előadást. Vendégük lesz az egyik legismertebb kortárs festőművész, plakátművész, Pinczehelyi Sándor, és plakátokat készíthetnek a Drukker nyomdaműhely segítségével. A tábort záró komplex művészeti előadásra a szülőket is várják!

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/plakat-vagy-amit-akartok

KORTÁRS JUNIOR - A mi Camera Obscuránk…

Időpont: augusztus 23-27.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály: 11–14 év

Hogyan születik meg egy fénykép? Hogyan fényképeztek, mikor még nem voltak okostelefonok? Hogyan készíthetünk képrögzítő eszközt mi magunk? A foglalkozás Lucien és Rodolf Hervé fotókiállítására reflektál, amely ebben az idősávban az m21 Galériában lesz látható. A gyerekek mindent megtudnak a fotózásról, megépítenek egy nagyméretű Camera Obscurát, és a tábor során készült alkotásokat a Szamárfül Fesztiválon bemutatják egy kiállítás keretében.

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/a-mi-camera...

Megközelíthetőség

A Főpályaudvarról és a Vásárcsarnok buszmegállójából a 4 és 4Y számú buszokkal közelíthető meg, majd a Zsolnay Negyed nevű megállónál kell leszállni.

Parkolási lehetőség a Zsolnay negyed parkolójában.

Elérhetőség
Név
Zsolnay Kulturális Negyed
Cím
7626, Pécs, Felsővámház u. 52.
Telefonszám
+36 72 500 350
Email
Nyitva tartás

hétfő: 09:00 - 01:00
kedd: 09:00 - 01:00
szerda: 09:00 - 01:00
csütörtök: 09:00 - 01:00
péntek: 09:00 - 01:00
szombat: 09:00 - 01:00
vasárnap: 09:00 - 01:00

Irány a webshop!