A jól megválasztott edény időt spórol a konyhában

A háziasszonyok többsége vagy hétvégén főz többfélét, hogy a hét első felében erre ne legyen gondja, vagy 2-3 napra elegendő ételt készít.


Akármelyik táborba is tartozol, az mindkettő csoportban közös, hogy elengedték azt a tradíciót, hogy minden nap főzzenek. Ami valljuk be, teljesen érthető: kinek van kedve 8 óra munka, a háztartás, gyerek mellett még a tűzhely mellett is minden nap másfél órát állni?


Ma az internet rövid célirányos keresgélés után számtalan olyan receptet ajánl, amik akár fél óra alatt elkészíthetők.


A PLAZAWEB.HU weboldal ezenfelül még további ötletet ad, hogy a főzési idő valóban a minimálisra redukálódjon.


Időspóroló receptek


Ha van 30 perced, amit a konyhában tölthetsz, már elég változatos ételeket össze tudsz dobni. Ilyenkor érdemes a család kedvenceiből nagyobb adagot készíteni, amit lefagyaszthatsz, és később előveheted egy olyan napon, amikor egyáltalán nincs időd a konyhában ügyeskedni.


Ilyenek például a krémlevesek: brokkoli, fokhagyma, zeller, sütőtök. Amellett, hogy laktatóak, az őszi-téli időszakban kellemesen átmelegítenek, és segítenek a vitaminháztartásodat rendben tartani.


A tésztaételek hamar elkészülnek, és a bolognain kívül is ezerféleképpen lehet variálni, így nem fogjátok hamar megunni.


Köretnek jó választás a rizs, és nem kell csak a gyorsrizsfélékben gondolkodnod. Gyakorlatilag amíg a tepsiben sütöd a húst, a főzőlapon elkészítheted a rizst is.


Jó ebédhez jó edény kell


A finom ebéd vagy vacsora elkészítéséhez az alapanyagokon és fűszereken kívül kell egy jó tűzhely, ahol elkészíted, és egy megfelelő edény.


Mivel különböző technológiával működő tűzhelyek vannak forgalomban, az edényeknek is igazodniuk kellett a körülményekhez. Jellemzően az indukciós főzőlapok esetében van szükség speciális edénykészletre.


Ha nem indukciós főzőlapod van, akkor is érdemes az új generációs edények között szemlét tartanod. Nem csak üde színfoltjai lehetnek a konyhának a modern főzőalkalmatosságok, hanem speciális kialakításuk miatt ezek is segítenek a főzési időt megrövidíteni.


Ha szeretnél időt nyerni és energiatakarékosabb lenni a főzés során, érdemes megnézned a PLAZAWEB.HU kínálatát, ahol rengeteg modern edénykészletet találsz.


Gáz, villany vagy indukciós?


Néhány évtizeddel ezelőtt a tűzhelyek között sem volt túl nagy választék: vagy gáztűzhelye volt az embernek vagy villanytűzhelye.


A ‘70-es években Németországban gyártották az első kerámialapos tűzhelyet, ami hamar népszerűvé vált. Sikerének oka, hogy a kerámialap alatt a spirál alakú fűtőszál bekapcsolás után azonnal teljes gőzzel működni kezd, ezzel lerövidítve a főzési időt. A tűzhely érzékeli az edény méretét, és csak azon a részen melegíti a kerámialapot, a többi rész hideg marad.


Az indukciós főzőlap nagyfrekvenciás elektromágneseket tartalmaz, ami mágneses mezőt hoz létre, ami közvetlenül az edényt melegíti, nem a főzőlap felületét. Gyorsabban képes reagálni a hőfokszabályozásra, hosszabb ideig melegen tartja az edényt, ezáltal az elkészült ételt.

Irány a webshop!