A gumiabroncs homologizációban rejlő mérhetetlen potenciál

A gumiabroncs homologizáció akár a vezetés élményét, akár a menet közbeni stabilitást tekintve is elképesztő lehetőségeket tartogat. Éppen ezért mindenképp célszerű fontolóra venni a homologizált gumik beszerzését, illetve alkalmazását. A cikkben rá is mutatunk, hogy miben rejlik ezeknek az abroncsoknak a hozzáadott értéke.

Pontosan mit is kell értenünk a gumiabroncs homologizáció fogalma alatt?

Amennyiben a gumiabroncs alapvető ismérveit és jellegét vesszük alapul, akkor a homologizált gumi a lehető legjobb teljesítményt, maximális irányíthatóságot, valamint a biztonságos közlekedést képes biztosítani. Mindezt értelemszerűen egy adott autótípusra vonatkozóan.

A homologizált abroncsokat speciálisan az egyes autómárkák igényeihez igazodva gyártják és fejlesztik annak érdekében, hogy a komolyabb brandek az új autó mellé alapfelszereltségként kínálhassák. Ezeknek a gumiabroncsoknak a hozzáadott értéke ugyanis abban rejlik, hogy magasabb vezetői élményt kínálnak.

A különféle homologizált autógumik közötti eltérésekről

Az egyes brandek által támasztott preferenciák és egyedi kérések függvényében bőven tapasztalható eltérés az egyes homologizált abroncsok között is. Példának okáért a mintázat, a sebesség és terhelési index, valamint egyéb tényezők kapcsán is bőven mutatkozhat eltérés az egyes változatok között.

A leginkább markánsnak nevezhető különbség egyébként rendszerint a mintázat kapcsán tapasztalható. Persze itt is olyan eltérésekről van szó, amelyek első látásra talán fel sem tűnnek, csakis a két gumiabroncs összehasonlítása mutathat rájuk.

Fontos tudni egyébként a homologizált gumikkal kapcsolatban, hogy adott esetben nem csak ahhoz a gépjárműhöz lehet őket alkalmazni, amire eredetileg készültek. Ugyanakkor a leginkább optimális megoldásnak az számít, ha maradnak a kiindulásnak számító autón.

Jó eséllyel ezekben a helyzetekben lehet szerencsénk homologizált gumiabroncsokhoz

Amennyiben új autó vásárlására készülünk, akkor a szalonból pont kigördülő modellre jó eséllyel homologizált gumiabroncsok lesznek felszerelve. Egy időben a kereskedők ezt a szolgáltatást úgymond megspórolták, ugyanakkor mára elenyésző ennek az etikátlan hozzáállásnak a gyakorlása.

Ha pedig éppenséggel gumi választása előtt állunk, akkor érdeklődhetünk a preferált forgalmazónál is a homologizált változatok beszerzési lehetőségeiről. A homologizált gumik egységes jelölése kapcsán az AO jel az Audi, a C1 a Chrysler, az L a Lamborghini, az MO a Mercedes-Benz, a J a Jaguar, az N0 a Porsche, a * jelölés pedig a BMW típusokhoz tartozik.

A tájékozódásban mindez segítséget jelenthet, ugyanakkor mindenképp javasolt felvenni a kapcsolatot egy, a területen jártas, megbízható forgalmazóval a homologizált gumiabroncsok beszerzésének ügyében.

Irány a webshop!