A gépjárművek korszerű védelmét szolgáló fejlett megoldások

Milyen opciók és megoldások léteznek manapság a gépjárművédelem megvalósításához? Melyiktől milyen hatásfokot, illetve védelmi szintet várhatunk el? Mi jelenthet tényleges védelmet az illetéktelenekkel, valamint az autótolvajokkal szemben?

Kimondottan fontos kérdések ezek, úgyhogy a cikkben részletesen meg is válaszoljuk őket. Bízunk benne, hogy ezáltal segíteni tudunk a gépjárművédelem fejlett kivitelezésében.

Mechanikai védelem, egyfajta kezdetleges megoldásként

Konkrétabban fogalmazva a kormányzárak, pedálzárak és váltózárak a tipikus példák erre a kategóriára. Az igazat megvallva a semminél nyilván többet érnek, ugyanakkor egy profi autótolvajnak könnyed ujjgyakorlat kiiktatni őket.

Úgyhogy a mechanikai védelem elsősorban az egyszerű mezei tolvajok ellen jelent védelmet. Nagyobb értékű autóknál és zűrösebb környékeken nem éppen ideális megoldás.

Extra kapcsolók és elektromos megoldások az indítás megakadályozása végett

Mit kell érteni ennek kapcsán? Például egy, az utastérbe épített titkos kapcsolót, amit az indítás előtt vagy után egyből meg kell nyomni? Vagy egy speciális mozzanat az ablakemelővel, amit kihagyva az elektronika kapásból le fog blokkolni.

Habár a mechanikai védelemnél egy szinttel fejlettebb metódusokról és mechanizmusokról van szó, ettől függetlenül egy képzett autótolvaj álmából felkeltve is nevetve ismeri fel őket. Úgyhogy a semminél ez a kategória is magasabb szintű védelemnek felel meg, ugyanakkor teljes körű védelmi mechanizmust még hiú ábránd volna elvárni tőle.

Fontos, hogy a kezdetleges megoldások kombinálása nem jelent fejlettebb védelmet

Sokan igyekeznek vegyíteni a kezdetleges mechanikai védelmet a fentebb említett kapcsolókkal és elektronikus megoldásokkal. Viszont tényleg naivitás volna azt gondolni, hogy az egyes opciókat kombinálva hirtelen szinteket léphet majd a gépjármű védelmi szintje.

Merthogy ez a gyakorlatban nincs így. Maximum annyit érünk el velük, hogy néhány másodperc helyett egy vagy két percig tartson a tolvajnak olajra lépni az autónkkal. Úgyhogy ez még mindig nem az a szint, amit joggal várunk el.

A gépjárművédelem egyéb alternatívái standardizált és egyedi kivitelben

Standard vagy egyedi kialakítású gépjárművédelmet célravezetőbb inkább alkalmazni? Nyilván az első opció mellett szól a már bejáratott technológia, viszont ellene hozható fel a kiismerhetőség. Úgyhogy a képlet tényleg nem olyan egyszerű, mint azt elsőre talán feltételeznénk.

De mi lenne, ha teljesen más irányban gondolkodnánk? Például 24 órás, folyamatos távfelügyelet mellett műholdas helymeghatározással és szükség szerint a motor távleállításával vérteznénk fel az autót?

Egy komolyabb értéket képviselő gépjármű esetében ez nemcsak egyszerű, hanem sokkal inkább ajánlott opció manapság. Ezzel jó eséllyel biztosítható a szükséges védelem az autó számára.

Irány a webshop!