A Duna-Dráva Nemzeti Park nyári programajánlata

Időpont
2022.06.18. 00:00 - 10.03 00:00:00

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága idén nyáron is számos programmal várja a természetkedvelőket.

Gólyák nyomában Béda-Karapancsán - kenuzás a nemzeti parkban

A Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő Béda-Karapancsa a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő élőhelyeit foglalja magába. A program erre a különleges területre kalauzolja az érdeklődőket. A résztvevők először kenutúrát tehetnek a Duna hullámterén található varázslatos Külső-Béda mellékágon, majd a Fehér Gólya Múzeumban érdekes tárlatvezetés keretében ismerhetik meg e gyönyörű madarak életét.

Időpontok: 2022. július 30., augusztus 6., 13., 20., 27.

Egynapos vízitúra a Dráván

Egy természeti szépségekben különösen gazdag vízi túrát ajánlunk Vejti és Drávaszabolcs között a Dráván. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagy kócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet.

Időpontok: 2022. június 18., július 2., 9., 23., augusztus 6., 13., 27., szeptember 3., 17., október 1.

Vízitúra a Fekete-vízen

Ha nincs időd hosszabb vízitúrára, de szívesen eveznél egyet a déli határvidéken, jelentkezz egynapos könnyű vízitúránkra ezen a különleges, érintetlen tájon. A Fekete-víz a Dráva egy kisebb mellékfolyója, amely kellően vadregényes, kis kacskaringós, a vízmélység azonban elérheti a két métert is. Ennek ellenére kezdőknek, családoknak ideális, mert nincs sodrás, és az állatvilág legalább olyan bőségben van jelen, mint a Dráván.

Időpontok: 2022. június 19., július 3., 10., 24., augusztus 7., 14., 28., szeptember 4., 18., október 2.

Túra a Szársomlyóra, szoborparki panoráma

A Villányi-hegység legmagasabb csúcsa a Szársomlyó. A meredek hegyoldal szubmediterrán klíma-területein botanikai ritkaságok élnek. A hegyen 75 védett növényfajt találtak, közülük 4 faj kizárólag itt fordul elő hazánkban. A fokozottan védett terület szakvezetővel látogatható, szerdától vasárnapig naponta 10.00 órakor indul garantált szakvezetéses túra a Nagyharsányi Szoborparktól egyéni turistáknak és csoportoknak, egész évben folyamatosan. A túra résztvevői ingyenesen tekinthetik meg a Szoborparkot.

Óvodás séták a Pintér-kert Arborétumban

Szimatolva, tapogatva ismerkedhetnek a gyerekek a Pintér-kert csodálatos növényeivel. A program keretében az óvodások megismerhetik a kert illatösvényét és a tavakban élő aranyhalakat. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 70/374-0295. Helyszín, időpont: Pintér-kert Arborétum, 9.00 óra, 11.00 óra, 13.00 óra. A program időtartama: 60 perc, a részvételi díj: 400 Ft/fő

Időpont: 2022. augusztus 10.

Denevérest Abaligeten

Az esti program keretében a denevérek különleges és titkokkal körüllengett világát ismerhetik meg a látogatók szakavatott denevérkutató segítségével. Az Abaligeti-barlangnál hálóval befogott denevéreket lehet közelről megnézni, ismerkedve a fajok egyedi jellemzőivel. Helyszín, időpont: Abaligeti-barlang, 20.00 óra. Ingyenes program.

Időpont: 2022. augusztus 27.

Megemlékezés a mohácsi csata 496. évfordulóján

Az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, Sátorhely határában elterülő emlékhely több mint 1700 katona végső nyughelye. Az évforduló napján a csatában elesett hősökre emlékezünk. Helyszín: Mohácsi Nemzeti Emlékhely. A részletes program honlapunkon augusztus közepétől lesz olvasható: www.ddnp.hu

Időpont: 2022. augusztus 29.


További információ az egyes programokról, a jelentkezés menetéről és a részvételi díjakról a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapján olvasható: https://www.ddnp.hu/okoturizmus/programok

Irány a webshop!