A cipő szerepe a gyermek egészséges fejlődésében

A cipő egy fontos kifejezőeszköz már a kicsik számára is, főleg a kislányok életében, akik rendszerint szeretnének minél inkább édesanyjukra hasonlítani. Ennek egyik jellegzetes eleme a csinos és csajos lábbeli viselése.


Gyermekek esetén nagy hangsúlyt kap a cipők kényelme és ideális kialakítása is a kis lábacskák egészséges fejlődése érdekében. Amellett, hogy külső megjelenésben is mutatós darabok közül szeretnénk válogatni az apróságoknak.


A VIBA cipő webáruház minőségi gyermekcipő kínálattal rendelkezik, mindenféle típusú lábbeli megtalálható a választékban, amelyek mindkét kritériumnak megfelelnek. A neves márkák garantálják a magas színvonalat.


Gyerek bokacsizma, a kislányok kedvenc téli lábbelije


A kislányok már egészen korán elkezdik bontogatni szárnyaikat, és bizony igényt tartanak csinos ruhadarabokra, valamint csajos cipőcskékre is. A téli időszakban sem csak a célszerűség és a kényelem a fontos, hiszen szeretnek valóban csini cipellőkben villogni barátnőik körében.


Az egyik kedvenc téli modell a bokacsizma, melyet szívesen viselnek óvodába, iskolába menet, és igazán felnőttesen, nőiesen érezhetik benne magukat. A megfelelő minőségű gyerekeknek készült bokacsizma mindezek mellett biztonságot, meleg környezetet és vízhatlanságot is nyújt az apró lábaknak.


A csizma szára kitűnően védi a lábfejet és a bokát a hidegtől és nyirkosságtól, csúszásgátló talpai pedig a biztonságot szolgálják a síkos, latyakos vagy éppen havas utakon is. A gyermek számára legalkalmasabb téli viselet egy jó minőségű, nívós gyártó által készített bokacsizma.


Miért különösen fontos, hogy jó minőségű cipőt viseljen a gyerek?


A gyermek lábát a felnőttekéhez képest lazább szalagok jellemzik, így különösen kritikus pont, hogy a cipő tökéletesen passzoljon a lábhoz. A természetes rugalmasságot adó és a bokát kiválóan tartó cipő viselése esetükben elengedhetetlen.


A bölcsődében, óvodában, sőt még az iskolában is használt benti cipőket a gyerekek szinte egész nap viselik, ezért erre a célra kiváltképp javasolt jó minőségű lábbeliket beszerezni. A mamusz és a tornacipő nem alkalmas hosszútávú viseletre, nem segíti elő a fejlődésüket.


A gyerekek szeretnek a tilosba menni, pocsolyákban ugrálni, így mindenképp fontos szempont a cipők vízállósága is, főleg az őszi-téli időszakban.


A gyerekcipők rendkívül nagy hatással vannak az apróságok tartására és mozgásfejlődésére egyaránt. Ezért is nagyon lényeges, hogy megfelelően kialakított lábbeliket viseljenek már életük korai szakaszában is.


Mit tehetünk, hogy megelőzzük a lúdtalp kialakulását?


6-7 éves kor előtt még nem igazán beszélhetünk lúdtalpról, mivel minden gyerek lapos talppal születik, azonban a talp izmainak és szalagjainak fejlesztése ebben az időszakban prevenciós jellegű lehet.


Hasznos az egyenetlen talajon való járás, a lábbal történő pakolás vagy rajzolás is. A ruhazsebkendők lábujjakkal mozgatása, vagy a játékok elpakolása is izgalmas feladat lehet a kis lurkóknak. A talp, a lábujjak és a lábfej különböző irányokban való mozgatása, körzése is célszerű gyakorlat a lúdtalp kialakulása ellen.


Ha emellett figyelmet fordítunk a megfelelő lábbelik kiválasztására is, elkerülhetjük a későbbi problémákat.


Irány a webshop!