A bőrápolási rutin első lépése az arctisztítás

A bőrápolás elengedhetetlen része a mindennapoknak, melynek az első lépése az alapos arctisztítás. Cikkünkben ezzel a lépéssel foglalkozunk részletesen. Mikor érdemes időt szánni az arctisztításra? Miért nélkülözhetetlen ez a lépés a bőrápolás előtt? Milyen terméket érdemes hozzá használni? Mutatjuk a válaszokat!

Az arctisztításra reggel és este egyaránt érdemes időt szánni. Reggel azért kell arcot tisztítani, mert az arcbőr az éjszaka során méregtelenít, valamint reggel még a bőrön lehet az esti hidratálókrém maradványa is. Este pedig azért, mert el kell távolítani a sminket, a fényvédőt és a különféle szennyeződéseket az arcról.

Miért nélkülözhetetlen lépés az arctisztítás a bőrápolás során?

Leginkább azért, mert a napközben bőrre jutó szennyeződések, valamint a sminkmaradványok bőrproblémákat idézhetnek elő. Olyanokra gondolunk, mint például a pattanások, a gyulladások és a különféle bőrirritációk. Ezek természetesen kezelhetőek a megfelelő termékekkel, azonban azok csak akkor hatékonyak, ha előtte alapos tisztításon esik át a bőr.

Szóval a különféle kozmetikumok hatóanyagai csak a tiszta felületen át tudnak jól felszívódni. A hidratálókrémek, a szérumok és a szemkörnyékápolók felvitele előtt egy megbízható minőségű arclemosóval alaposan le kell tisztítani az arcbőrt.

Milyen terméket érdemes használni az arctisztításhoz?

Az már köztudott, hogy az arctisztításhoz önmagában a tiszta víz nem elegendő. Ugyanis a víz nem tudja eltávolítani teljes mértékben a szennyeződéseket, valamint a fényvédő és a sminkmaradványokat. A szappanok sem alkalmasak arctisztításra, ugyanis magas pH-értékkel rendelkeznek. Emiatt a szappanok a szennyeződések mellett olyan hasznos anyagokat is eltávolítanak a bőrről, mint például a koleszterol vagy az aminosav.

Milyen terméket érdemes választani? Olyan kíméletes készítményt, mely bármelyik bőrtípus számára megfelelő. Továbbá elengedhetetlen, hogy megbízható gyártótól származzon és természetes összetevőket tartalmazzon. Ilyen kiváló minőségű készítmény a Manuka.store termékei között elérhető mézes, frissítő arclemosó, mely olyan összetevőket tartalmaz, mint az édes narancs, a fűzfakéreg-kivonat, a szezámolaj és a hibiszkusz.

A bőrápolási rutinra reggel és este egyaránt sort kell keríteni

Az alapos tisztítás érdekében hetente egy-két alkalommal arcradírozásra is érdemes sort keríteni, melynek köszönhetően még tisztábbá varázsolható a bőr. Segítségével lágyan eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek, kitisztíthatóak a pórusok, és a felesleges zsír is eltávolítható az arcbőrről. A végeredmény pedig selymesen sima és megújult bőr lesz.

Az alapos arctisztítást követően kerülhet sor a bőrápolási rutin során a hidratálókrémek, a szérumok és a szemkörnyékápolók használatára. A bőrápolási rutinra pedig reggel és este egyaránt sort kell keríteni az egészséges bőr érdekében.

Irány a webshop!