A 30 éves Pécsi Napok igazi programkavalkáddal érkezik!

Harminc éves idén a Pécsi Napok kultikus programsorozata! Az egész várost megmozgató, ingyenes fesztivál könnyűzenei koncertekkel, gasztro-utcával és kísérőprogramokkal várja a látogatókat Pécs belvárosában szeptember 22-26. között. Fellép többek között a Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt.

A koncertek a Széchenyi téren zajlanak, hogy megfelelhessen a rendezvény a járványügyi előírásoknak, míg a gasztronómiai- és kézműves utca a szokásos módon a Sétatéren várja a jó borok és finom falatok kedvelőit.


Kép

Az elmúlt negyven év egyik legsikeresebb magyar rockzenekara, a Bikini a legnagyobb slágereivel és újabb dalokkal érkezik Pécsre a nyitónapon. Ugyancsak 22-én hallható Hrutka Róbert: Láthatatlan szépség című koncertje a Művészetek és Irodalom Házában.

Geszti Péter megújított Best of Geszti műsora a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba szeptember 25-én.


Kép

A Parno Graszt zenekar alapvetően autentikus cigány zenét játszik, de számtalan saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásuk is van (pl. Quimby, AC/DC dalok). Koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”, így lesz ez szeptember 26-án Pécsett is.

A Pécsi Napok együttműködő partnere az 5. Pécsi Tanuló Város Fesztivál. Ennek keretében fellép a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, a Kubalibre és Frank Adél divatbemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett lesznek workshopok, gyerekprogramok és közel 50 civil szervezet, cég és intézmény várja előadásokkal, bemutatókkal az érdeklődő diákokat, felnőtteket.

A Pécsi Napok zárónapja ismét a Bor és Dal Ünnepének ad otthont. A nagy múltú rendezvény szintén jubilál: 25. alkalommal rendezik meg az Európai Bordalfesztivált.


Kép

Az idei rendezvényt egy tematikus nap, a Pécsi Tangó Ünnep teszi különlegessé. Ennek apropója, hogy Pécsett újra „engedélyezik” a tangót, ráadásul egy hatalmas latin fiesta keretében, ahol tánc, zene, tangó-flashmob, dél-amerikai kiállítás, valamint az argentin gasztronómia és borok legjava vegyül! Miért most? 1922-ben Pécs Szabad Királyi Városában betiltották a tangót. Mivel a rendeletet jogilag sohasem vonták vissza, az elméletileg ma is érvényben van. A tiltó rendelet 100. évfordulójához közeledve hivatalosan is megsemmisíti a pécsi közgyűlés a rendeletet az argentin követ társaságában. Ezt színesítik a Pécsi Tangó Ünnep zenés-táncos programjai szeptember 23-án.

A programokon való részvétel ingyenes. Az érvényes rendelkezések szerint a zenés-táncos rendezvények kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók, míg a Sétatéren található gasztro-utca korlátozás nélkül látogatható.

www.pecsinapokfesztival.hu

Irány a webshop!