3 tartós élelmiszer, amiből érdemes mindig tartani otthon

Nagybevásárlásaink alkalmával gyakran merül fel az a kérdés, hogy mik az azok a termékek, amelyekből megéri nagyobb mennyiséget is betárazni. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan állítsd össze a kamrád tartalmát úgy, hogy minden helyzetben legyen mihez nyúlni.


1. Éljenek a konzervek


Sokan vannak, akik előnyben részesítik a friss termékeket a konzervekkel szemben, bizonyos esetekben azonban nagyon is jó döntés lehet, ha ezekből a típusú élelmiszerekből is tartunk otthon. Egészséges életmód vagy diéta folytatása esetén például kiváló ebédet készíthetünk a hűtőben maradt zöldségek, illetve egy finom tonhal vagy lazackonzerv felhasználásával.


A Patikamra konzerv kategóriájában kizárólag minőségi termékek közül válogathatunk, amelyek bár hosszú lejárati idővel rendelkeznek, jól megőrzik a frissességüket, illetve tápanyagtartalmukat is. A mai rohanó világban rengetegen vannak, akiknek hétköznap, de akár hétvégékén is igen kevés a szabadideje, így nem tudnak nap mint nap frissen főzött ételt fogyasztani.


Egy jól összeválogatott konzerv kollekció azonban könnyen kisegíthet ilyenkor a bajból, legyen szó akár főzeléket, húst vagy zöldségeket tartalmazó verziókról. Néhány bab-, kukorica-, illetve paradicsomkonzerv felhasználásával például könnyedén készíthetünk egy finom chilis babot, anélkül, hogy előtte el kelljen látogatnunk egy élelmiszerboltba.


2. Savanyúság, a finom ebéd legjobb kiegészítője


A magyar konyha ételei között számtalan olyan fogással találkozhatunk, amelynek kiváló kiegészítője lehet egy tányér finom savanyúság. Almapaprika, csemegeuborka, cékla. Mindenkinek megvan a kedvence, amelyet az igazán szorgalmasak akár maguknak, otthon is elő tudnak állítani.


Ha azonban mi nem ebbe a csoportba tartozunk, érdemes lehet a bevásárlások során többet is a kosárba tenni belőlük. Nagy könnyebbség lehet a vasárnapi ebédre való készülődés során, hogy már nem kell külön a boltba menni csak azért, hogy az egész családra jusson a legkedveltebb savanyúságokból.


Ha pedig a cukortartalom miatt aggódunk, ezeknek a termékeknek is léteznek már hozzáadott cukormentes verziói, így akár egy diétás étrenddel is könnyedén össze tudjuk őket egyeztetni.


3. Szendvicsre pástétom


Ha nem volt időnk főzni, kézenfekvő megoldás lehet készíteni egy gyors szendvicset, ehhez viszont mindenképpen szükségünk lesz valamilyen krémre, amivel a pékárut megkenhetjük. Vajból vagy sajtkrémből a gyors lejárati idő miatt természetesen nem érdemes túl sokat is felhalmozni, a különböző pástétomok vagy májkrémek azonban akár évekig is gond nélkül elállnak. Amennyiben tehát biztosak akarunk lenni abban, hogy lesz mivel megkenni a kenyerünket, jó döntés lehet betárazni néhány jó minőségű pástétomot a nehezebb időkre.


Gyakran kaphatjuk azon magunkat, hogy szinte minden nap el kell látogatnunk valamiért a közeli élelmiszerboltba. Egy jó éléskamra kialakításával azonban lecsökkenthetjük ezeknek az alkalmaknak a számát, a felszabaduló időt pedig pihenésre, feltöltődésre is szánhatjuk. Arról nem is beszélve, hogy egy kempingezésre is össze tudjuk állítani belőlük a menüt, így marad elég energiánk a csomagolásra, készülődésre is, hisz nem a boltokat kell rónunk indulás előtt.


Irány a webshop!