Time
10/18/2022 10:35 AM - 12.31 00:00:00

Ken Ludwig az egyik legnépszerűbb kortárs amerikai sztárszerző. A Primadonnák című bohózatában két jó barát - megélhetéssel küzdő Shakespeare színész - próbál ügyeskedve pénzhez jutni, mikor váratlanul egy hirdetésre lesznek figyelmesek: "Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán..." . Mikor azonban kiderül, hogy a keresett rokonok tulajdonképpen nők, máris megszületik fejükben az ördögi terv, hogy nőnek adják ki magukat, végtére is színészek, a tét pedig nem csekély. Végül is Shakespeare korában is férfi színészek játszották a női szerepeket is – gondolják ők, csakhogy csetlő, botló figuráik - vagy nem is oly tehetségesek? - mégis sok sok önfeledt kacagásra adnak okot esetlenségükkel.

A darab folyamán végig ott lebeg a nagy előd, Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiája, melyből a Primadonnák karaktereit kölcsönzi.

Mint Shakespeare Vízkeresztjében az önfeledt komédiázás mellett fény derül gyarló emberi tulajdonságokra, lelepleződnek álságos társadalmi viszonyok is, úgy Ken Ludwig sem hagyja bohózata nézőjét minden tanulság nélkül.

Vidákovics Szláven rendezői koncepciója, hogy a bohózat írott szabályai szerint nevettet, miközben érzékenyen rezonál a shakespeare-i párhuzamra, nem utolsó sorban igazi komédiás jutalomjátékot kínálva hőseinek.


Díszlettervező: Bátonyi György

Jelmeztervező: Pilinyi Márta

Koreográfus: Vincze Balázs

Zenei szerkesztő: Bókai Zoltán

Rendezőasszisztens: Kiss Hédi

Súgó: Juhász Piroska

Ügyelő: Tilesch Nándor


Fordította: Hamvai Kornél

Rendező: VIDÁKOVICS SZLÁVEN

Az előadás időtartama: kb. 2 óra 15 perc (egy szünettel)

Bemutató: 2022. szeptember 24.

Go to the webshop!