Milyen maszkolóanyagok kellenek autófestéshez?

A maszkolószalagok ideálisak a maszkoláshoz, és széles körben használják éles festővonalak létrehozására, mivel a segítségükkel kiküszöbölhető a széleken való átfutás. A maszkolószalagok általában közepes tapadásúak, jól ragadnak a legtöbb hordozóanyaghoz, és tisztán levehetőek.

A felületek előkészítése az autófestő szalag felragasztása előtt

Az első lépés a tisztítás. Mielőtt bármilyen maszkolószalagot alkalmaznál, gondosan tisztítsd meg az autó karosszériájának minden felületét, zsírtalaníts és biztosítsd a pormentességet. Bármilyen szennyeződés veszélyeztetheti mind a maszkolószalagok, a töltőanyagok, alapozók és festékek tapadását.

Az autófestéshez használt eszközök közül a maszkolószalagok a legalapvetőbbek. A szalagot kétféleképpen alkalmazhatod.


  • Önmagában, a sérülés közelében lévő kis felületek maszkolásakor
    Ebben az esetben nem maszkolhatsz le egész területeket (mert azokat le kell majd festeni). Emellett a legközelebbi felületeket vagy alkatrészeket, például az ajtókilincseket, a fényszórókat és a hátsó lámpákat, a visszapillantó tükröket, stb. meg kell védeni. Ehhez nem kell mást tenned, mint kis csíkokra tépni az autófesték-szalagot, és felragasztani a felületre.

  • Maszkolópapírral vagy maszkolófóliával kombinálva
    Az autófestő maszkolószalagokat arra is használják, hogy elektrosztatikus maszkolópapírt vagy -fóliát rögzítsenek az autóra, hogy megvédjék a széles területeket.

Hogyan válassz kiváló minőségű autóipari maszkolószalagot?

A maszkolószalagokat szakemberek és hobbi autószerelők is alkalmazzák. Ezek biztosítják a gyorsaságot, pontosságot, éles és tiszta eredményeket. A jó autóipari festőszalag kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány kulcsfontosságú tulajdonságot. Nézd meg a profi maszkolószalagok és -fóliák széles választékát a Magic Colors Autó és Ipari Festék Szaküzlet és Webshop oldalán.

Magas hőmérsékleti ellenállás

Ellen kell állnia a magas hőmérsékletnek a fényezés során végzett többszörös szárítási ciklusok alatt. A szalag különböző ideig van kitéve változó hőmérsékletnek, attól függően, hogy milyen anyagot kell szárítani: töltőanyagokat, alapozókat, alapozót vagy lakkozást.

Precíz eltávolíthatóság

Alapvető fontosságú, hogy az autóipari festékszalagot ragasztómaradványok nélkül lehessen eltávolítani. Egy profi nem engedheti meg magának, hogy időt pazaroljon a jármű tisztítására a maszkolás után.

Téphetőség

További időmegtakarítás érdekében egy jó maszkolószalagnak kézzel könnyen szakíthatónak kell lennie, hogy a kívánt csíkot vágó vagy egyéb szerszámok használata nélkül lehessen létrehozni. A kézi szakítással jelentősen felgyorsíthatod a maszkolást, függetlenül attól, hogy a szalagot önmagában vagy maszkolópapírral, vagy fóliával kombinálva kell felhelyezni.

Válassz minőségi maszkolószalagokat, hogy az autód festése tökéletes legyen, és hosszú ideig megörvendeztessen, akár hobbi autóimádó, akár profi szakember vagy.

Go to the webshop!