A kiscsillagászokat, a művészpalántákat és a törirajongókat is várják a nyári táborok!

Opening time
From 09:00
Closing time
at 01:00

Ötféle tematikus gyerektábort indít nyáron a Zsolnay Örökségkezelő NKft:
a természettudományos kalandra, a Kortárs Junior művészeti táborokra és a történelmi rejtélyek kedvelőinek szóló Jövőkódra egyaránt igaz, hogy az ismeretterjesztés mellett rengeteg élményt, játékot és kalandot kínálnak.

A napközis, tehát nem ottalvós táborokban a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására, hogy az ifjú résztvevők nyugodtan fókuszálhassanak a kalandokra.

KORTÁRS JUNIOR - Ió Ció Absztrakció

Kép

Időpont: június 21-25.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály 7-10 év

A gyerekek birtokba veszik az m21 Galériát, a Kemence Galériát, ellátogatnak a Széchenyi téri Pécsi Galériába és felkeresik aktív pécsi absztrakt festők műtermeit is. A tábor során körüljárják az absztrakció fogalmát, és megtanulnak eligazodni a felnőttek számára is izgalmas kérdésben: Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne rohanjunk ki a galériából, ha egy absztrakt művészeti alkotással találkozunk, vagy nem értjük mi van a képen?

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/o-cio-absztrakcio

JÖVŐKÓD felfedező tábor

Kép

Időpont:

1. turnus: június 28. - július 2.

2. turnus: július 12 - 16.

Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont

Korosztály: 9-12 év

Múltidéző - jövőkutató kalandozások Pécs belvárosában! A résztvevőket a valóság és a fikció szülte történetek világába varázsolják, ahol mesék, játékok, kalandok várják őket. Egy történelmi expedíció keretében megismerhetik Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és aki megfejti az évezredes kódot, az választ kaphat a lehetséges jövőre is.

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsorokseg.hu/programok/jovokod-felfedezo-tabor-2021-1

Természettudományos kaland

Kép

Időpont: július 5-9.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály 7-10 év

A természettudományok kedvelői játszva belekóstolhatnak a fizika, a biológia, a kémia és a földrajz egyes területeibe, kiemelt figyelmet fordítva a csillagászatra. Mi várja a résztevőket? Többek között látványos planetáriumi bemutatók, humorral kevert fizikai kísérletek, csillagászati foglalkozások és a Labor – Interaktív Varázstér izgalmas játékai!

Részletek és jelentkezés: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/termeszettudomanyos-kaland-nyari-tabor-a-zsolnay-negyedben

KORTÁRS JUNIOR - Plakát, vagy amit akartok!

Időpont: július 5-9.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály: 11–14 év

Miért fontosa plakát? Lehet-e az egy műalkotás? Mit kommunikálunk vele? A tábor során a színházi plakátok kerülnek fókuszba. Ennek kapcsán egy kétnapos drámafoglakozáson is részt vesznek a gyerekek, és drámatanár segítségével létrehoznak egy előadást. Vendégük lesz az egyik legismertebb kortárs festőművész, plakátművész, Pinczehelyi Sándor, és plakátokat készíthetnek a Drukker nyomdaműhely segítségével. A tábort záró komplex művészeti előadásra a szülőket is várják!

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/plakat-vagy-amit-akartok

KORTÁRS JUNIOR - A mi Camera Obscuránk…

Időpont: augusztus 23-27.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

Korosztály: 11–14 év

Hogyan születik meg egy fénykép? Hogyan fényképeztek, mikor még nem voltak okostelefonok? Hogyan készíthetünk képrögzítő eszközt mi magunk? A foglalkozás Lucien és Rodolf Hervé fotókiállítására reflektál, amely ebben az idősávban az m21 Galériában lesz látható. A gyerekek mindent megtudnak a fotózásról, megépítenek egy nagyméretű Camera Obscurát, és a tábor során készült alkotásokat a Szamárfül Fesztiválon bemutatják egy kiállítás keretében.

Részletek és jelentkezés: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/a-mi-camera...

How to get there

From the Main Railway Station and from the bus stop of the Fairgrounds you can reach it by buses 4 and 4Y, and then get off at the Zsolnay Quarter stop. Parking is available in the parking lot of the Zsolnay Quarter.

Contact
Name
Zsolnay Kulturális Negyed
Address
7626, Pécs, Felsővámház u. 52.
Phone number
+36 72 500 350
Email
Opening time

Monday: 09:00 - 01:00
Tuesday: 09:00 - 01:00
Wednesday: 09:00 - 01:00
Thursday: 09:00 - 01:00
Friday: 09:00 - 01:00
Saturday: 09:00 - 01:00
Sunday: 09:00 - 01:00

Go to the webshop!