Tegyük hangulatossá otthonunkat összeillő színekkel!

Az otthonunk ideális esetben az a hely, ahová jólesik visszavonulni a nagyvilág nyüzsgése elől, ahol békében és nyugalomban időzhetünk, és kipihenhetjük a fáradalmainkat.



Egy lakás azonban csak akkor lesz igazi otthon, ha komfortosan érezzük magunkat benne, ehhez pedig az enteriőr kialakítása is nagymértékben hozzájárul. Például az sem mellékes, hogy milyen színeket alkalmazunk.


A színek hatalma


A harmónia jegyében a Home&Style ágyneműivel akár az egész hálószobát összeillő árnyalatokba öltöztethetjük.


Aki hallott már valaha a színterápiáról, az tudja, hogy minden színnek kisugárzása van, ezáltal képes befolyásolni a hangulatunkat. Egyes árnyalatok energizálnak, mások megnyugtatnak, némelyek a kreativitást serkentik, vagy jótékony hatással vannak a koncentrációs képességünkre.


A színek jelentőségét tehát nem szabad lebecsülni, és bár biztosan vannak kedvenc árnyalataink, mégis érdemes rajtuk kívül egyéb, velük harmonizáló színeket is becsempészni otthonunkba, hogy teljes legyen az összhang.


A varázslatos kékek és szürkék


A kék szín erőteljes nyugtató hatással rendelkezik, ezért érdemes több helyen is alkalmazni, például a falakon, a függönyökön, a falidíszeken, de megjelenhet akár a kanapé vagy az ágynemű mintázatában is.


Persze ne legyen minden csupa kék, hanem kombináljuk fehérrel és szürkével. E két árnyalatot sokan lebecsülik, mondván túl unalmasnak, “sterilnek” tűnnek. Ez azonban koránt sincs így. A kékkel kiegészítve ugyanis remek összhangot alkotnak, de akár a sötétebb és világosabb árnyalatait is kombinálhatjuk egymással.


Ez a színtrió megjelenhet akár a nappaliban, a hálószobában, a konyhában, a dolgozószobában, a fürdőben, egyszóval akármelyik helyiségben. Ahol kisebbek az ablakok és kevesebb természetes fény jut be, ott az uralkodó szín legyen a fehér, és használjunk világosabb, pasztelles árnyalatokat, nehogy a szoba túl komornak és sötétnek hasson.


A fehér falak előtt például remekül mutat egy halványszürke ágytakaróval letakart ágy világoskék díszpárnákkal. Érdemes a helyiséget kidekorálni néhány aprósággal, például gyertyákkal, kisebb növényekkel, falidíszekkel.


A természet színei


Az emberiség valaha sokkal szorosabb kapcsolatot ápolt a természettel, és tudat alatt még ma is arra vágyunk, hogy közelebb érezhessük magunkhoz. Emiatt nem csoda, hogy sokan öltöztetik otthonukat is a természet színeibe, például a zöld, a barna, a sárga és a piros különféle árnyalataiba.


Ezek mindegyike mást jelképez: a barna a földet, a zöld a fákat és a növényeket, a sárga a napfényt, a piros pedig a virágokat.


Egy olyan lakásban, ahol ezek az árnyalatok uralkodnak, bárki úgy érezheti magát, mintha a háborítatlan természetben lenne. Békét és nyugalmat közvetítenek, amire oly nagy szükség van ebben a mai stresszes, rohanó világban.


A természetes hatást csak tovább erősítik a szobanövények, a víz jelenléte valamilyen formában (pl. szobaszökőkút), illetve a természetet ábrázoló faliképek.


Ne feledjük, hogy a színekkel való dekorálás egy nagyszerű játék, ami segít abban, hogy egy szimpla lakásból csodás otthont varázsoljunk.

Irány a webshop!