Szeptember 17-én szabadtéri tánckavalkáddal indul a Tánctalákozó Pécsett, a Színház téren

Izgalmas ingyenes szabadtéri és szakmai kísérőprogramok színesítik a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót

Szeptember 17. és 21. között a Pécsi Nemzeti Színházban öt nap alatt összesen kilenc profi táncegyüttes mutatkozik be. A házigazda Pécsi Balett, a Kulcsár Noémi – Tellabor, a GG Tánc Eger, a Szegedi Kortárs Balett, a Budapest Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat és a Magyar Állami Népi Együttes a nagyszínpadon lesznek láthatók. A PB2Company formabontó előadása kedden 21.30-kor a kamaraszínpadon várja az érdeklődőket.


Kép

A Színház téren felállított színpadon 20 további fellépő – köztük profik és a legjobb helyi tánciskolák, egyesületek és csoportok – műsora gondoskodik a fesztiválhangulatról. Izgalmas esti előadással jön az Idéző 1.84 Kortárs Néptánc Társulat (ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila formációja), a Vasas Művek (Vasas Erika társulata) és a Pécsi Művészeti Gimnázium, Lőrinc Katalin és Lőrinszky Attila pedig a színház közönségforgalmi tereit járják be performanszukkal a szünetben szombaton. A TáncSzínTér program keretében a legjobb pécsi tánciskolák, egyesületek és csoportok mutatkoznak be délutánonként a Színház téren. A TáncSzínTér szereplői: ANK Művészeti Iskola, Club Cubano Táncstúdió, EuroDance Táncszínház, Fonti Five Táncműhely, Kapronczai Művészeti Iskola, Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, Pécs Breakers és a Body Rock Break Egyesület, Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara, Pécsi Corazón Flamenco Duó, Pécsi Fordan Táncklub, Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület, Pitypang Tánciskola, PTE Táncegyüttes, Ritmo Sporttánc Egyesület, Senior Örömtánc, T-Dance Hip-Hop Tánc & Sportegyesület; projektvezető: Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub alapítója.


Kép

A Trezor Rendezvény házban tartják a Tánctalálkozó szakmai jellegű programjait. A TrezorMoziban előzetes regisztrációval, ingyenesen megtekinthető lesz a PR-Evolution, a Badora Dance Company, a Duda Éva Társulat, a FrenÁk Társulat és a Feledi Project egy-egy vetített előadása. A Pécsi Balett megalapításának 60. évfordulójához kapcsolódnak idén az Élő tánctörténet órák, melyekből idén minden nap lesz egy. Uhrik Teodóra egykori és jelenlegi tagokkal beszélget, Rajnai Richárd Uhrik Teodórát és Vincze Balázst kérdezi, majd bemutatják a Pécsi Balett 60 c. jubileumi kiadványt is, mely Borbás Betti fotóiból készült a társulatról Rajnai Richárd szerkesztésében.


Kép
pecsifordantancegyuttes
Fotó: PORTRAIT MAFFIA

’Körte és a Pécsi Balett’ címmel Körtvélyesi László fotómontázs-kiállítása, melyet a Pécsi Balett 60 éve alatt készített képeiből állított össze, ugyancsak a Trezor Rendezvényházban tekinthető meg szeptember 16-tól 30-ig.

Részletek a www.tanctalalkozo.hu oldalon.


Kép
ptetancegyuttes
Fotó: PORTRAIT MAFFIA

A fesztivál szakmai együttműködő partnere idén a Nemzeti Táncszínház. A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.
Jegyvásárlás: tanctalalkozo.hu | pnsz.jegy.hu, személyesen: a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában

Irány a webshop!