Redy for season 4? Elrajtolt a REDy legújabb évjárata

A Villányi borvidék 4 évvel ezelőtt hívta életre Villány könnyed arcát, mely azóta is töretlen lendülettel szárnyal, a termelők lelkesedésének és a fogyasztók pozitív visszajelzéseinek köszönhetően. A COVID-19 ugyan nem kímélte a márkát, ahogy a HORECA-szektort sem: a bisztrókba, éttermekbe, romkocsmákba szánt vörösbor majdnem egy teljes évre karanténba került. Szinkronban az élet újraindulásával, a közösségi bisztró bor legújabb évjárata is elindult, hogy meghódítsa a könnyedebb, bisztró hangulatú vörösek kedvelőit. A nagyobb rendezvényekre ugyan még egy picit várni kell, de a kedves borkedvelők a pünkösdi hosszú hétvége off-programjaként 4 közösségi standon is találkozhattak a friss, ropogós gyümölcsbombákkal.

Legújabb közösségi bormárka?

Villányi viszonylatban helytálló, de már a 4. életévét taposva korántsem mondható újszülöttnek a legkisebb gyermek. A nagytestvér, a nagy testű Villányi Franc, a borvidék zászlóshajója már a 8. életévét tölti idén, hiszen ezt a minősítést először a 2014-ben szüretelt szőlőből származó borra lehetett kérni.


Kép

A Franc, a borvidék ékköve classicus, premium és super premium kategóriában nem csak itthon, de gyakran külföldi vizeken is evez: visszatérő vendég a ProWein-on, nemrég járt Lengyelországban és a svájci borkedvelők is hamarosan hozzájuthatnak egy webshopnak köszönhetően. „Villány két arca”-ként tökéletesen egészítik ki egymást a REDy-vel a hazai rendezvények standjain, a könnyed, gyümölcsös és az érett, hordós borokat kedvelők nagy örömére.


Kép

Nem csak a 20 éveseké a világ, ahogy a REDy se csak és kizárólag az Y generációt célozza. Ez a bor mindenkié, aki szeretne egy kis fiatalos vidámságot csempészni a dolgos hétköznapokba vagy egy könnyed, minőségi vöröset keres a hétvégi kerti partyhoz.

Évről-évre csiszolódik a stílus, köszönhető a közös kóstolásoknak, ahol a termelők egymást segítik véleményükkel a finomhangolásban. A 4. széria is igazi élménnyel kecsegtet, főleg, ha az egész sort egyben le tudja kóstolni az ember egy-egy rendezvény alkalmával. Márpedig bízunk benne, hogy erre sok lehetőség lesz az idén. Az új évjárat a pünkösdi hosszú hétvégén indult 4 helyszínen: Palkonyán, Villányban, Siklóson és Pécsen is találkozhatott a márkával a közönség. Tervek vannak, méghozzá nem is kevés, viszik hírét a fővárosban és szerte az országban, fesztiválokon, gasztro eseményeken, tematikus kóstolókon. Idén is teljes mellszélességgel a borok mögött állnak az alkotóik:

- Teleki Villány

- Gere Tamás & Zsolt Pincészete

- Günzer Tamás Pincészete

- Hárságyi Pince

- Maczkó Róbert Pincészete

- Mokos Pincészet

- Vinatus Pince

- Weimert Pincészet

Hogy ez lesz a végleges lista vagy még idén bővül a csapat? - ez a jövő kérdése. Egy biztos: a pünkösdi hétvégén is bebizonyosodott, hogy van igény a portugieser alapú házasításokra. Egyre kevesebbszer kell a kollégáknak elmesélni a sztorit - pedig mindig örömmel teszik – mert egyre több a visszatérő REDyző, aki kíváncsian lép a pulthoz, hogy tesztelje az idei év termelőit. Mindenki eldöntheti, hogy melyik az új kedvenc és érdemes figyelemmel követni a REDy social media felületeit, hogy ne maradjunk le a kitelepülésekről se.


Kép

A vörös Y megtalálható a borszaküzletek és vinotékák polcain, a REDy display-eken, az éttermek és romkocsmák itallapjain és nem utolsó sorban a pincészetek vendéglátóegységeiben.

A Villányi borvidék termelői izgatottan várják, hogy végre újra koccinthassunk a Győri Bornapokon vagy a Szegedi Borfesztiválon, a Fishing-en vagy a Gourmet Fesztiválon, de Villány tárt karokkal vár minden vendéget a Rozé vagy majd kicsit később a Vörösbor Fesztivál alkalmával is és természetesen az év minden napján, hiszen a Villányi borvidék egy igazi négy évszakos desztináció!

A Villányi REDy legújabb évjárata készen áll!

Pünkösdi REDy képek: https://drive.google.com/drive/folders/1JHLpRH6_1oAsMR1DPEXWMag6XklHfm9n?usp=sharing

REDy a Facebookon: www.facebook.com/villanyiredy

REDy Instagramon: www.instagram.com/villanyiredy

REDY KÓDEX

A REDy egy portugieser-alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek egyéb más Villányban honos fajták is. A portugieser aránya 51-66 %, a hazai fajtáké (Blauburger, Kadarka, Kékfrankos és Zweigelt) 20-49%, míg a nemzetközi fajták aránya 0-14% lehet.


Kép

A cél minden esetben egy illatában piros- és feketebogyós gyümölcsös, enyhe hordóhasználattal megtámogatott, fűszeres, lendületes, fiatalos bor.

A borokat megjelenés előtt külön eredetvédelmi bizottság minősíti – akárcsak a cabernet franc-okat. Aki megkapja a minősítést, az használhatja a nevet és az egységes arculatot.

How to get there

By car you have to drive on the road 58, then at the roundabout at the suburb you have to turn onto the M60, then towards Rákóczi Ferenc u., Petőfi u. and Kölcsey Ferenc u. until here: Villány.

Contact
Name
Villány
Address
7773 Villány
Phone number
+36 72 592 930
Go to the webshop!