Maria Furnea - Ujjlenyomatok festménykiállítás

Time
09/22/2022 5:00 PM - 10.14 18:00:00

Maria Furnea – képzőművész (festő és designer)

A Romániai Képzőművészeti Szövetség aradi fiókjának tagja.

Egyetemi tanulmányait az Aradi Aurel Vlaicu Egyetem Design Tanszékén, illetve a Temesvári Politechnikai Intézeten végezte.

12 évig az Aradi Ion Andreescu Kulturális Egyesület elnökeként tevékenykedett.

Több művészeti díj és kitüntetés birtokosa – szívéhez az Aradi Polgármesteri Hivataltól kapott kiválósági díj áll a legközelebb, melyet a vizuális művészetek kategóriában ítéltek oda a művésznőnek 2020-ban.

Részt vett számos romániai és magyarországi művészeti szimpóziumon, számtalan nemzetközi biennálén, továbbá hazai és külföldi csoportos képzőművészeti kiállításon.

21 hazai és külföldi egyéni tárlaton is bemutatkozott munkáival. Egyik jelentősebb, „Színes gondolatok” című kiállításának a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont 2016-ban.

*

Jelen kiállításon látható alkotásait az „Ujjlenyomatok” című egyéni kollekcióból válogatta össze. A festményeket a művésznő a 2018–2022. közötti időszakban készítette, saját műhelyében, illetve különböző festészeti szimpóziumok alkalmával.

Maria Furnea vegyes technikát alkalmaz, akrill színek, színes tusok és vászon-kollázsok váltakoznak munkáiban.

A kiállított képeken látható ujjlenyomatok ábrázolása szimbolikus jellegű, a műalkotások egyediségére igyekszik felhívni a figyelmet, hiszen ez az egyediség jellemzi tulajdonképpen az emberi ujjlenyomatot is.

Contact
Name
Maria Furnea - Ujjlenyomatok festménykiállítás
Address
7624 Pécs, Szent István tér 17.
Go to the webshop!