Költöztetés Budapesten, vagy akár külföldre? De milyen teherautóval?

Egy költöztetés Budapesten más járművet igényel, mint egy nagy fuvar, ami például Angliát célozza meg. De mégis milyen teherautókról van itt szó? Mit érdemes tudni a költöztető cég által használt járművekről? Lássuk!


Költöztetés Budapesten?


Ha a költöztetés Budapest területén belül történik, vagy akár a belvárosból az agglomerációba, akkor az teljesen már járművet igényel, mint például egy iroda költöztetése vidékre. De sorolhatnánk további példákat is (fogunk is később), a lényeg az, hogy egy olyan nagyvárosban, mint amilyen Budapest is, más feltételeknek kell megfelelnie a költöztető teherautónak, mint egyéb helyeken.


A fővárosban sok helyen találkozhatunk olyan utcákkal, ahol nagyon kicsi a hely, még egy gépjárműnek is, nemhogy egy teherautónak.


Fontos szempont ilyenkor, hogy minél könnyebben elférjen a teherautó, hogy elég közel tudjanak vele parkolni a bejárathoz. Persze nagyobb lesz az elfoglalt hely, mint egy személyautó esetén, de a cél az, hogy a lehető legkisebb helyen a lehető legnagyobb rakteret tudja biztosítani a jármű.


A behajtási engedélyek miatt ezt úgy kell megoldaniuk, hogy 3,5 tonna alatti össztömeggel rendelkezzen, mert így ezzel nem kell foglalkozniuk. Emellett természetesen minél alacsonyabb legyen az üzemanyag-fogyasztás (a költségek és a környezetszennyezés minimalizálása miatt is), valamint a szervizköltségek se szálljanak el.


Költöztetés vidéken vagy külföldre? Irodaköltöztetés?


Amikor vidéki fuvarról van szó, akkor jellemzően nem kell aggódni a behajtási engedélyek miatt. Ellenben azért igen, hogy lehetőleg egy körrel el lehessen mindent szállítani. Épp ezért itt már jellemzően nem egy 3,5 tonnás járművel történik a szállítás, hanem ennél nagyobbal.


Ez lehet egy 5 tonnás vagy még nagyobb, egy 7,5, vagy akár egy 12 tonnás jármű is. Minden esetben érdemes a döntést a költöztető cég szakembereire bízni, így biztos az adott feladathoz a lehető legjobban illő teherautóval fognak érkezni a megbeszélt időpontra.


Természetesen könnyen beismerhető, hogy egy hosszabb külföldi út esetén (például Magyarországból Angliába való költözés esetén) szintén nem egy 3,5 tonnás jármű a legmegfelelőbb választás, ha azzal csak két fordulóval tudnánk mindent elvinni. Ugyanez igaz a nagyobb irodák költöztetése esetén is.


Ezek miatt van szüksége egy költöztető cégnek több méretű, eltérő teherbírású járműre.


Fontos a teherautók műszaki állapota


Nagyon fontos, hogy milyen állapotban vannak a szállítás során használt járművek. Mindig kiváló műszaki állapotban legyenek. A folyamatos szerviz, karbantartás, a járművekkel való törődés fogja mindezt garantálni.


Ha egy költöztető cég nem figyel a teherautóinak műszaki állapotára, az károkozáshoz is vezethet, főleg a sokat emlegetett hazai utakon.


Egy gyengébb állapotban lévő jármű könnyen okozhat sérülést a rakományban. Ezért a partner cég kiválasztásakor ez is fontos szempont kell, hogy legyen.



Irány a webshop!