Husqvarna gyújtás alkatrészek

Hogyan működik a gyújtásrendszer a kisebb kerti eszközökben és fűrészgépekben?

A gyújtásrendszer lényegében a kisebb motorok elindításához szükséges szerkezet. Az indító mechanika működésének lényege, hogy a gyújtásrendszer szikrát kell keltsen a gyújtási kamrában. Amikor a fűrészgép motorját be szeretnénk indítani, akkor szikra keletkezik a lendkerék és a mágnes elforgatása által. A gyújtásrendszer szabályozza az időzítést, hogy a levegő és az üzemanyag meggyújtásra kerüljön a kamrában, és a motor teljesítménye maximalizálva legyen.

A leggyakoribb okok, ha nem működik a fűrészgép

Ha a gépünk nem működik, érdemes kideríteni a probléma forrását, és új alkatrészt beszerezni. Ha nem indul be a fűrészgép, az még nem feltétlenül a gyújtásrendszerrel kapcsolatos hibára utal. Tekintsük meg a leggyakrabban előforduló hibákat:

  • Régi gázzal történő használat: ha az előző, régebbi használat folyamán alkalmazott gáz van a gépben, akkor engedjük ki a tankból, és biztosítsunk friss gázt a fűrészgép számára.
  • Laza, koszos vagy nem megfelelően csatlakozó gyújtógyertya: először ellenőrizzük a gyújtógyertya állapotát és vizsgáljuk meg a tisztaságát. Vegyük ki a gyújtógyertyát, majd tisztítsuk meg alaposan minden szennyeződéstől, és végül csatlakoztassuk újra szorosan.
  • Elszennyeződött légszűrő: ha a légszűrő túlzottan piszkos, akkor dönthetünk a tisztítása mellett is, de a legoptimálisabb megoldás, ha kicseréljük egy újra.
  • Az üzemanyag nem éri el a motort: mozgassuk meg a karburátor oldalát, hogy segítsük a gáz áramlását. Ha ez a módszer nem működik, akkor lehet, hogy új üzemanyagszűrőre lesz szükség.

Mit tehetünk, ha a gyújtásrendszerben szükséges alkatrészt cserélni?

Amennyiben meghatároztuk, hogy konkrétan melyik gyújtás alkatrész szorul cserére, akkor érdemes azt rövid idő alatt és kényelmesen megrendelni. Az Agrooroszinál elérhető Husqvarna gyújtás alkatrészek kizárólag minőségi anyagokból készülnek a strapabíró és hosszan tartó használat érdekében.

A Husqvarna gyújtás alkatrészek között megtalálhatók:

  • Gyújtás tirisztor egységek
  • Gyújtótekercsek
  • Leállító karok
  • Lendkerekek
  • STOP kapcsolók

Ha pénztárcabarát és minőségi gyújtás alkatrészek vásárlása a cél, akkor a Husqvarna széles körű termékpalettája a tökéletes választás.


Go to the webshop!