Biztos támasz a legyengült szervezetnek

Amíg egy betegség vagy műtét utáni lábadozás miatt nem veszítjük el az önállóságunkat, el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora erőfeszítés lehet akár pár lépés megtétele is.



Egyre több embernek van szüksége akár egy egyszerű helyzetváltoztatáshoz is valamilyen gyógyászati segédeszközre.


TUDD SZERETTEIDET BIZTONSÁGBAN!

Sokaknak okoz folyamatos fejtörést, hogy idős vagy lábadozó családtagjuk mellett nem tudnak a nap 24 órájában jelen lenni. Az időskori betegség vagy egy baleset nagyban megnehezíti a mindennapok rutinjának az önálló végzését. Mivel senki nem szeret kiszolgáltatott lenni, a gyógyászati segédeszközök rengeteg terméket kínálnak, amelyek segítségével megkönnyítik ezeknek az embereknek az életét.


MILYEN SEGÉDESZKÖZRE VAN SZÜKSÉG?

Ez egyértelműen az érintett személy jelenlegi fizikai állapotától függ. Az egyszerűbb esetekben már egy járóbot is nagy segítség, amire támaszkodva, a súlyt áthelyezve már könnyebben megy a séta. Vannak azonban ennél specifikusabb esetek, amikor inkább egy stabil járókeret vagy akár egy roller nyújthat a közlekedésben biztonságos megoldást.


Ha most szerzed be családtagodnak azt az eszközt, amivel támogatod őt a mindennapos mozgásában, nézd meg a BükkösMed gyógyászati webáruház járókereteit.


JÁRÓKERET VAGY ROLLÁTOR?

Járókeretből is van többféle a kínálatban, ezért érdemes alaposan végiggondolni, hogy a használójának melyik jelenti a valódi könnyebbséget. Lehet kapni fix, illetve összecsukható változatot is, amit egy kisebb lakásban könnyebben tudunk tárolni. A keretek magassága a használó testméretéhez igazítható, nem kell attól félni, hogy további deformitást okoz a használatuk. A gyengébb fizikumú betegeknek létezik lépegető járókeret, ezeknek a súlyát nem kell minden egyes lépésnél megemelni.


Ha családtagunknak már a székből, ágyból való felkelés is nehézséget okoz, akkor nézzünk körül a négyfogantyús járókeretek között. Ezek szintén nagyon kedveltek, mert ülő helyzetből lényegesen megkönnyíti a felemelkedést, majd a továbbhaladást. Ha járókeretet választunk, a terhelhetőségét mindenképpen tartsuk szem előtt.


Még speciálisabb a mobilitás visszaszerzésében a rollátor. A rollátorok kerekeken guruló nagyobb méretű eszközök. Ezek akár leülésre, akár tárgyak szállítására is alkalmasak. Ülő testhelyzetben is biztonságot nyújtanak, mert háttámasszal rendelkeznek. Előnyük, hogy könnyűek, és könnyen szállíthatók. Súlyukat tekintve vannak nehezebbek, könnyűek és ultrakönnyűek.


Ha nem tud mindenhol a használó akadálymentesített területen közlekedni, célszerűbb a könnyebb típusokból választani. Figyeljünk a kiválasztáskor, hogy a szerkezet belső mérete megfeleljen a beteg testméretének.

Irány a webshop!