The expert of local tourism

Not only tourists, but also locals and investors can find interesting information on our renewed site. Come and enjoy the search!

I love Pécs Café

Premium coffee, certified wines, craft beers, premium tea and matcha bar.

Sandwiches, cakes and ice creams with an abundant selection.

News

#pecsNYITVA! 2.0
Discover the city, Tourist, By bike, Local, Leisure time - local, Tourist guide

#pecsNYITVA! 2.0

Fedezzük fel Pécs rejtett értékeit, ismerkedjen meg a Zsolnay család élettörténetével, Pécs Bauhaus stílusban épült épületeivel. A török tükör sétánkon a regény szerzőjével sétálunk felkeresve török kori emlékeket, és ízelítőt kapunk Pécs török kori életéből.

Kerékpáros túráinkon két ikonikus helyszínt keresünk fel a városban: meglátogatjuk a Zsolnay Negyedet és feltekerünk a Tettyére.

210 éve van jövője a pécsi komolyzenének
Tourist, Local, News - local, News - tourist

210 éve van jövője a pécsi komolyzenének

A 2021. december 9-én épp 210 éves fennállását ünneplő alkotóközösség a Kodály Központban és másnap a Müpában nem áll meg egy esti ünneplésnél, hanem az egész évadot a múltból építkező jövőnek szenteli. A zenekar Pécs város kulturális hagyományaihoz méltón az örökségre épít, de mindig az újat keresi: a jubileumi koncerteken az alapító Lickl György egy frissen megtalált művének zenekari ősbemutatóját hallhatjuk, de megismerkedhetünk a koncertek illatát emlékül nyújtó exkluzív illatkülönlegességgel is, melyet az együttes ihletett. A december 9-i ünnepi koncert bevételével a zenekar a covid-árvákat támogatja. A jubileum évadában a zenekar PFZ NEXT címmel összművészeti programot hirdet, melynek egyik első lépéseként képzőművész hallgatók formálják inspiráló képpé a komolyzenét.

Further news
Go to the webshop!