Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Akadálymentesítés
Utazástervező:  0 elem Tovább...

Vallási értékek


Mindenszentek temploma

Mindenszentek temploma

A XII. században épült román stílusban, a város legrégebbi temploma. Pécsett a törökök csak ebben a templomban engedték a szabad vallásgyakorlást.

Pius templom

Pius templom

A Jézus Szíve néven is ismert templom 1930-ra készült el, a modern építészet szép képviselője

  • Rossz időben is javasolt
Szent Bertalan harangtorony

Szent Bertalan harangtorony

A dzsámi 21. századi tornya. Az egyházközösség régi vágya volt, hogy a katolikus szertartásokat újra harangszó kísérje, ezért 2004-ben kaptak egy harangtornyot.

Zsinagóga

Zsinagóga

A hódoltságot megelőzően már éltek zsidók Pécsett, de a török kiűzését követően csak hosszú idő elmúltával tudtak újból visszatelepedni.

Lyceum templom

Lyceum templom

Dzsámiból lett templom ez is. A 18. században egy török imaház köveiből pálos szerzetesek építették, egy rendtársuk, Vépi Máté tervei szerint.

Kálvária

Kálvária

Meredek lépcsősor vezet a városfal északi kapuja közelében Krisztus szenvedéstörténetének emlékművéhez.

Ferences templom

Ferences templom

A középkorban itt álló templomot a törökök dzsámivá alakítottak át. De a ferencesek 150 év alatt sem váltak törökké és végül mindenüket visszakapták.

Feszület

Feszület

A Havi-hegy első keresztjét 1745-ben állították. Állítólag egy kispap emlékét őrzi, aki szerelmi bánatában erről a helyről a mélységbe vetette magát és szörnyet halt.

Havihegyi kápolna

Havihegyi kápolna

Pécsi iránytű, tornya utat mutat. A Mecsek déli lejtőjének meghatározó pontja a Havihegyen álló Havas Boldogasszony-kápolna.

Irgalmas rend temploma

Irgalmas rend temploma

Délről a Lóránt-palota romantikus tömbje (ide szállásolták be magukat 1918 után a szerb megszálló csapatok) és az Irgalmas rend temploma és kolostora zárja le a teret.

Evangélikus templom

Evangélikus templom

Finom mintázatú kerítés mögött, egy kis előkertben áll, mellette lelkészlak. Kora eklektikus stílusban Baldauf János tervei alapján 1875-ben épült.