Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Akadálymentesítés
Utazástervező:  0 elem Tovább...

Püspökszentlászló

Püspökszentlászló történelmi emlékhely a Mecsekben, kastélya és temploma kiemelkedő későbarokk műemlék, a kastélypark arborétuma pedig kedvelt kirándulóhely.


Püspökszentlászló

A falu egyesíti magában a történelmi emlékhely szellemiségét az ősi természet és a kastélypark gyönyörű tereivel. A megújult kastély sokáig elzárt épülete kitárja kapuit és ez idáig nem ismert értékeit. A község históriája egészen a török hódoltság utáni századra nyúlik vissza, amikor Eszterházy Pál pécsi püspök templomot és nyári rezidenciát építtetett az elnéptelenedett településen. Ezen épületet újította meg Zichy Gyula püspök a 20. század legelején. Ezt követően a második világháború alatt Orsolya rendi apácáknak adott otthont az épület, majd kalandos történetében a válságos államszocializmushoz ért, amely alatt az 1955-ös esztendőben a püspöki nyaralóban tartották fogva a kommunista rendszer leghíresebb mártírját: Mindszenty József bíborost.
2015-re a kúria és a templom teljes felújításra kerül, amelynek keretein belül zarándokszállások létesülnek és látogatható lesz maga a megszépült, emlékeit és relikviáit kitáró kastély is.

Elérhetőség:
Cím: GPS koordináta, N 46.190616,E 18.366734
Telefon: +36 72 490 007
www.puspokszentlaszloiarboretum.hu

Várható nyitás: 2015. augusztusÉrtékelje tartalmunkat
Szavazzon a csillagokra kattintva

star
star
star
star
star
Szavazatok száma: 0 Értékelés: 0